Pain ympariajo

Hassua, kun tekstiviesteissa muistetaan mainita, etta nauti nyt siita lammosta kun suomessa on kylma ja kaikkea.

En muista tarkasti, mutta toista tuhatta kilometria on matkustettu nyt pohjoiseen ja taalla on talvi. Taalla on pirun kylma oisin. Ja varsinkin kun pari kuukautta on tottunut kulkemaan sandaaleissa ja lyhythihaisessa, on outoa illan tullen vetaa pitkaa paalle ja silti karsia kylmasta.

Yolla kun onnistuu potkimaan peiton paalta muutamaan otteeseen, ei aamulla kukko laula kunniasta. Deda dukos ja muutenkin harvinaisen hontti olo kun oli tarkoitus lahtea autoilemaan ympari pohjoista. Njet njet, niinkuin eput aikoinaan ja pari tuntia unta lisaa. Keskipaivan aikaan sitten tuhti lounas ja fillarin hankintaan. Iso lankkari tietty tarvitsee oman kokoisen pyoran, vaan kun en ole ainoa taalla, niin eihan sellaisia enaa ollut vapaana. Lahinna oli pienempi malli, jollaisen bongasin pienikokoisella englantilaisella herrasmiehella. Vaan kun on paatetty menna kivien lapi, vaikka ne olisivat harmaita, niin mentava on.

Alkumatkasta viela jaksoi naurattaa pieni pyora, mutta ensimmaisten makien jalkeen oli turvallista kirota jo suomeksi yksinaisella tiella. Eika riita, etta henkea haukkoo fillarin vuoksi, maisematkin olivat viela henkeasalpaavat. Kaikkea sita. No, kavi pienesta treenista, pakarat huutaa hoosiannaan vielakin.

Matkalla kavin kurkkimassa kuumia lahteita ja katsastin muutaman elefantin. Jotenkin hauskoja otuksia. Lunkeja. Ja niin viimeisten makiosuuksien jalkeen loysin tieni takaisin "kaupunkiin". Ja vaikka tama on pieni kyla, niin onnistuin ajamaan jonnekin harhaan. Hassua kuinka sukkelasti ajatus toimii janoisena ja vasyneena.

3 comments:

  1. Anni said...

    Jos haluat ratsastaa elefantilla, tee se Paissa. Muistaakseni se on joku Tom's elefant camp tms, perheyritys, joka on norsut kasvattanut. Eläimiä kohdellaan hyvin, ne tottelevat komennoilla, eikä niitä tarvitse lyödä.. Ja istut oikeasti siellä selässä (tai pään päällä), etkä tyhmässä vaappuvassa tuolissa.

    Ja jos flunssaoireet painaa, osta nenätikku. Hamstraa niitä kotiinkin, sillä täällä ne ovat todella kuumaa kamaa.

  2. piua said...

    Joo, mieki annan ääneni nenätikun hankkimiselle! Ystäväpariskunta palasi juuri kolme kuukauden reissulta Thaimaasta ja Laosista ja sain kokeilla uskoakseni samanlaista nenätikkua mistä minyakin puhuu. Kylläpä aukes röörit ja silmätkin revähti selälleen! Siinä missä kotoisessa Vikcsin nenäpuikossa on vähän jotain mentholia ja eucalyptusta, on thai-versiossa myös kamferitippoja ja puikon vaikutus on suorastaan humalluttava. Huh!

    Siinä oiva tuliaisidea, ainaki mun ystävät harmittelivat kun eivät tuoneet laukullista niitä tänne...

  3. justsopivasti said...

    Nenatikku?

    Aka. nosestick? vai onko silla joku thaikumpikin nimike?



Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.