Phi Phi Don

Niin siina sitten kavi, etta otin ja varasin liput Phi Phille.

Ja niinkuin aina, joku ottaa ja hidastelee. Talla kertaa hipakkeiden tarkoitus oli ajella skootteri jonnekin ja sielta sitten poimia ukonretku pakun matkaan. Oppitunti numero yksi. Kun selitat thaimaalaiselle jotain, mika ei ole listassa tai ei ole normaalipalvelu ja han vastaa, "okei okei" niin han ei ole ymmartanyt sanaakaan.

Siella sitten ajeltiin ympari krabin aluetta etsimassa miekkosta kunnes kuski tajusi, etta pian myohastytaan venheesta. Nappi lautaan ja satamaan. Valehtelematta ajeltiin niin kovaa kuin pick uppi antoi myoden, eika myohastytty kuin 15 minuuttia. Vaan niin oli myohassa paattikin ja ehdittiin kyytiin.

Satamassa sitten koijarit odottelivat jo uusia uhreja ja ensimmaisena tietysti tarjolla yli 2000 bahtin kamppia. Jossain kohtaa halvin hinta oli 1300, mutta paatin, etta lahden etsimaan viela itse. Inga ja Ingrid tulivat mukaan, joten siina sitten maja majalta kyseltiin, etta loytyyko. Ja oikeassa olivat mantereella, taytta oli. Vaan ei liian. 800 bht, joka oli nyt toistaiseksi kallein majoitus, yhteisella suihkulla ja vessalla. Otettava oli.

Kiertelin viela paivaseltaan paikan ympari, eika yhden ainoaa vapaata huonetta. Etta kiitos vain.

Phi Phi itsessaan oli hieman ristiriitainen. Ihan kaunis saari, jossa paljon tekemista, mutta sataman vierus oli pirun ahtaaksi rakennettu, eika majoitustilaa ollut tarpeeksi, joten myos kallis. Lisaksi enemmisto naytti muodostuvan rakkaista ruotsalaisnaapureista, seka muutamista briteista, jos los baila bailandos taytti aina illat ja yot, joka sitten joko ihastuttaa tai vihastuttaa.

Itse tutustuin varsin nopeassa ajassa moneen ihmiseen eri mailta ja mannuilta ja tuntui, etta tuon pienen viipymisen ajan loydettiin varsin hyva yhteys. Tallaista ei ole toistaiseksi viela ollut missaan. Osa syyna saattoi olla eras supersosiaalinen etela-afrikkalainen, joka onnistui tutustumaan ja tutustuttamaan ihmisia toisiinsa.

Heti toisena aamuna kuitenkin paatin aktivoitua ja painelin saarihyppelylle, jossa oli mm. snorklausta, apinoiden planeetta, The Beach elokuvan kuvauspaikka seka bamboo island. Lopuksi oli viela tarkoitus katsoa kaunis aurigonlasku merelta kasin, mutta pilvet sitten paattivat toisin. Huikea reissu, jossa porukka oli mielestani jouhevampaa kuin edellisella. Ja taas ruotsalaisenemmisto. 12 ihmisesta 7 ruotsalaista. Mukana toiset Inga, Ingrid ja Ida.

Seuraavana paivana oli tarkoitus suorittaa pieni jalkamarssi/trekkaus kohti toisia rantoja samalla saarella, mutta otti ja satoi koko paivan. Pari kuppia kahvia aamulla ja vierasmajan huonetehokaytossa. Siis lukien. Illalla reggaebaariin, jossa mielenkiintoista ohjelmaa. Ilmaiset juomat heille ketka ottelevat kehassa thainyrkkeilya. Siis annetaan kannisille nyrkkeilyhanskat, etta menkaa pitamaan hauskaa. Ei nyt oikein maistunut meikalaiselle, mutta kansa naemma tykkasi. Ja mita huonommin lyotiin, sen enemman huudettiin. Lopuksi viela kehaan asteli kaksi paikallista ottelijaa, joten luulin viimeisen matsin olevan aito. No, ehka jotkut niin luulivatkin, mutta harjaantunut silma kylla erotti heti alusta kyseessa olevan pelkka show. Ja seuraavassa erassa sitten kupletti paljastui muillekin. Sen verra lennokasta menoa. Milloin lyotiin tuomaria ja milloin lennettiin kehasta tai lyotiin tuolilla.

Vikana paivan sitten viimein tutustumien long beachiin ja sita ennen krapulaisen suomalaispariskunnan saattelu lautalle. Long beach nyt ei mielestani sen kummempi ollut kuin omakaan ranta, ehka hieman rauhallisempi.

Illalla sitten maatessa rannalla gin tonic kasissa paatin, etta phi phi olisi nyt nahty ja aamulla olisi aika painella kohti uusia maisemia.

0 comments:



Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.